Шумски селфнес центар

Шатринци, општина Ириг, Србија.

Шумски селфнес центар - Реконструисана су два постојећа објекта. Један од објеката је адаптиран за Шумски кутак за храну - ресторан од цца 110 квадратних метара, од чега је око 90 м2 отворена тераса. Објекат има тоалет, кухињу и трпезарију. Постојеће дрвене облоге замењене су дрвеним облогама и гредама. Делимично је реконструисан кровни покривач и уведене неопходне инсталације. Простор је загрејан и осветљен ЛЕД диодама (уведене су све потребне инсталације). Кроз спољне зидове постављена је термоизолација и демит фасада и облога од дрвета, постављени су стаклени прозори и врата. Извршена је и реконструкција постојеће пословне зграде за Шумски наставни део, бруто површине око 117м2 (113м2 нето), од чега 77 (74м2 нето) у приземљу канцеларије и 40 (39м2 нето) као отворено тераса. Реконструкцијом постојеће пословне зграде реконструисани су и подови у виду облагања дрветом и другим инсталацијама. Кроз спољне зидове постављена је топлотна изолација и демит фасада. Објекат садржи све потребне инсталације. На крају је урађено фарбање унутрашњих и спољашњих зидова на парцели ЛОТ бр. 71. Шатринци, општина Ириг, Србија.

На парцели ЛОТ бр. 71 постављена су 4 шумска бунгалова. Бунгалови су димензија 400 к 600 цм. Конструисане су дрвеним гредама димензија 11к9к13 и 11цм. Зидови и подови садрже грађу, јеле ИИ класе, дебљине 40мм, сушене и обрађене. Кров по мери је направљен од дрвета обрађеног до 20 мм по целој плочи паропропусног филма и отпорне тегуле. Врата и прозори су од јеле И класе, по један комад врата и један прозор за сваки бунгалов са два кревета на спрат - по четири лежаја, сваки бунгалов. Сво дрво је премазано са два слоја квалитетне и укупне боје. Судопер за чај, плоча за кување са једним електричним грејачем. Бунгалов такође садржи купатило 140к140 цм - туш са завесама, ВЦ и умиваоник. Објекти су опремљени потребним унутрашњим инсталацијама за оптерећење.

Шумски амфитеатар постављен је и на парцели ЛОТ 71. - постављена је платформа за шумски амфитеатар, која је опремљена монтажним седиштима за мешовиту употребу. Креиран је од евро палета и плоча од водоотпорне шперплоче и јастука за седење. Са друге стране је такође урађено уређење - постављене су стазе за повезивање других објеката.

Шумски слефнес центар је опремљен свом потребном опремом за редовну употребу.

Прва зграда - Шумски кутак ѕа храну, Кухиња је опремљена опремом (Фрижидер са замрзивачем, Пећ - струја на гас, пећница, судопере, радне површине, регали, Прибор за кување Посуђе, тањири и прибор за јело, фритеза, Досери, хигијенски држачи, бојлер, аспиратор (паролова), роштиљ, и канте за смеће 150л). Трпезарија је опремљена столовима, столицама, подлогама итд. Тоалет (два тоалета са ВЦ шољама и лавабоима и огледалом, сушило за руке и држач за хигијену). Обезбеђен је апарат за гашење пожара за цео објекат.

Друга зграда – Шумски наставни део је опремљен ормарићима за туристе и витринама за изложбени простор. Канцеларије су опремљене столовима, столицама за канцеларије, столицама за компјутере и ормарићима. Сала за састанке је опремљена столом, столицама, флип цхарт таблом, зидним ормарићима и полицама. Тоалет са ВЦ шољом, лавабоом, огледалом, сушачем за руке, држачем за хигијену и сл. У канцеларијама, конференцијској сали и ресторану уведени су клима уређаји за цео центар.

Постављена је опрема за Шумски амфитеатар. Нова опрема - неопходна за опремање амфитеатра на отвореном одређеном опремом како би се све вањске активности успешно извеле. Разлог за опремање је био подизање нивоа мобилности и да се цела инвестиција асфалтира потребама корисника. Опрема се састоји од 2 лаптопа, пројектора, пројекционог платна и паметног екрана.

Опрема за сензорну башту и стазу здравља постављена је на парцели ЛОТ 71. Постављено је и засађено биље и биљни материјал. Изграђена је сензорна башта и стаза здравља. Неке од биљних врста које су коришћене су Пинус сп., Тилиа сп., Цорнус сп. и сл.

Постављена је и опрема за конференцијску салу и инфо пулт. Информациони пулт се састоји од лаптопа и штампача у једном. Конференцијска сала се састоји од лаптопа, пројекционог платна и пројектора.

Више информација на овом линку: shorturl.at/ghlwW

This project is co-financed by the European Union. The content of the press release is the sole responsibility of Municipality of Irig and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.