Alföldi Erdészeti és Környezetvédelmi Intézet

Az Alföldi Erdészeti és Környezetvédelmi Intézet (ILFE) 1958-ban alakult. Azóta kutatóintézetünk munkája az alapkutatásra és az alkalmazott kutatásokra összpontosít, amelyek az erdőgazdálkodás és a környezetvédelem területén gyakorlati problémák megoldására törekszenek.

Eddig számos olyan projektet valósítottunk meg, amelyek különböző erdei fafajok fenntartható erdőgazdálkodásával, az erdészeti genetikai erőforrások megőrzésével és gazdálkodásával, a védelmi funkciót ellátó növényzet kialakításával, a degradált erdei területek rehabilitációjával, erdővédelemmel, erdőgazdálkodási tervekkel stb. foglalkozott. 

Az ILFE 35 alkalmazottal rendelkezik, ebből 18 PhD-hallgatóval különböző tudományterületekről (erdészet, kertészet, biológia, biokémia, ökológia, gazdaság, jog és geoinformatika). Az ILFE munkásságának hosszú hagyománya van az új erdőterületek kialakításában (alapítása óta), és a NATESS projekt során a Šatrinciben kialakítandó Natural Selfness Center keretén belül „érzékek kertjét” és „egészségösvényt” hoz létre. Ily módon a központ látogatóinak lehetőségük lesz javítani jóllétüket és általános egészségüket.

Az együttműködés során betöltött szerep:

Az intézet feladata a projekt kutatási részének koordinálása, különös tekintettel az egészségügyi szempontokra - az egyes növényeknek az emberek életére és egészségére gyakorolt hatására.

This project is co-financed by the European Union. The content of the press release is the sole responsibility of Municipality of Irig and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.